Brīvprātīgo darbs

1. Kādi dokumenti ir jānoformē, lai Eiropas Brīvprātīgā darba veicēji no trešajām valstīm varētu braukt uz Latviju veikt brīvprātīgo darbu?

Lai veiktu brīvprātīgo darbu Latvijā, ārzemniekam ir jāsaņem ieceļošanas vīza, kuras termiņš nepārsniedz 90 dienas. Ja ārzemnieks vēlas uzturēties Latvijas Republikā saistībā ar brīvprātīgā darba veikšanu kā Eiropas Komisijas vai starptautiskas organizācijas finansētas brīvprātīgā darba programmas dalībnieks, viņam izsniedz ilgtermiņa vīzu uz laiku līdz vienam gadam.  Pieprasot ilgtermiņa vīzu, ārzemnieks iesniedz:

  • derīgu ceļošanas dokumentu, kura derīguma termiņš vismaz par trim mēnešiem pārsniedz pieprasītās vīzas derīguma termiņu un, kurā ir vismaz divas brīvas lappuses vīzu ielīmēšanai;
  • aizpildītu vīzas pieteikuma anketu atbilstoši Vīzu noteikumu 2.pielikumam;
  • pieteikuma iesniegšanas laikā fotografētu vai skenētu fotogrāfiju;
  • tā dokumenta kopiju, kas apliecina, ka viņam ir Imigrācijas likuma  noteiktā apdrošināšanas polise, ja tāda nepieciešama;
  • dokumentus, kas pamato uzturēšanās vietu;
  • dokumentus, kas apliecina, ka viņam ir nepieciešamie finanšu līdzekļi, lai uzturētos Latvijas Republikā un atgrieztos mītnes zemē vai izceļotu uz citu valsti;
  • dokumentus, kas pamato, kāds ir viņa ieceļošanas mērķis.
Atpakaļ
Konsultācijas Rīgā
+371 25565098 (I-V 9:00-17:00)
+371 28612120 (I-V 9:00-17:00)

+371 67898343 (I-V 9:00-20:00)
Skype: PatverumsDM
Lāčplēša iela 75 - 1 B, Rīga
Konsultācijas reģionos
Latgale
+371 25723222
Kurzeme
+371 25719118
Vidzeme
+371 25719266
Zemgale
+371 25719588
Noderīgi

Pasākumu kalendārs
2019
Septembris 
POTCPSSv
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
 
First Steps in Latvia First Steps in Latvia
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu.
Turpinot izmantot mūsu vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Vairāk šeit. OK