Kādi dokumenti un kur jāiesniedz, lai Latvijas Republikā reģistrēta komercsabiedrība nodarbinātu trešo valstu pilsoni?

Lai darba devējs Latvijā varētu nodarbināt trešo valstu pilsoni uz darba līguma pamata, viņš Nodarbinātības valsts aģentūras filiālē piesaka brīvu darba vietu (vakanci). Pēc darba vietas pieteikšanas tai jābūt brīvai ne mazāk par mēnesi līdz dienai, kad darba devējs vēršas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, turpmāk PMLP), lai apstiprinātu ielūgumu vīzas pieprasīšanai vai izsaukumu uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai trešo valstu pilsonim.

Darba devējs (uzaicinātājs), noformējot izsaukumu trešo valstu pilsonim, kuru paredzēts nodarbināt Latvijas Republikā:

  1. uzrāda personu apliecinošu dokumentu un atbilstoši noformētu pilnvaru ;
  2. iesniedz iesniegumu, kurā norādīta šāda informācija:

2.1.   juridiskās personas reģistrācijas numurs;

2.2.   tālruņa numurs vai cita informācija (piemēram, elektroniskā pasta adrese), kas nodrošina saziņas iespējas ar uzaicinātāju;

2.3.   2010. gada 21. jūnija Ministru kabineta noteikumos Nr.564 „Uzturēšanās atļauju noteikumi” 20.punktā minētās ziņas par trešo valstu pilsoni;

2.4.   pamatojums nepieciešamībai nodarbināt trešo valstu pilsoni;

2.5.   trešo valstu pilsoņa izglītība;

2.6.   trešo valstu pilsoņa nodarbinātības nozares kods (līdz otrajam līmenim) atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2006.gada 20.decembra Regulai Nr. 1893/2006, ar ko izveido NACE 2.red. saimniecisko darbību statistisko klasifikāciju, kā arī groza Padomes Regulu (EEK) Nr. 3037/90 un dažas EK regulas par īpašām statistikas jomām;

2.7.   trešo valstu pilsoņa profesijas kods atbilstoši Profesiju klasifikatoram;

2.8.     darba izpildes vieta (vietas), adrese (adreses);

2.9.     darba laiks stundās nedēļā.

2.10. darba samaksas apmērs mēnesī;

2.11. apliecinājums, ka darba devējs (uzaicinātājs) ir reģistrējies kā nodokļu maksātājs un veicis nodokļu, nodevu un citu obligāto maksājumu iemaksu budžetā;

2.12. apliecinājums, ka darba devējs (uzaicinātājs) uzņemas atbildību par trešo valstu pilsoņa izbraukšanu no valsts noteiktajā laikā, kā arī, ja nepieciešams, nodrošina veselības aprūpi, uzturēšanos Latvijas Republikā un atgriešanos mītnes zemē saistīto izdevumu segšanu;

  1. ja trešo valstu pilsoņa profesija ir reglamentēta, iesniedz kvalifikācijas atzīšanas apliecības vai līdzvērtīga dokumenta kopiju, kas apliecina profesionālās kvalifikācijas atbilstību Latvijas Republikā noteiktajām prasībām. Ja trešo valstu pilsoņa profesija nav reglamentēta, iesniedz legalizēta izglītības dokumenta vai triju gadu pieredzi apliecinoša dokumenta kopiju profesijā, kurā darba devējs plāno nodarbināt trešo valstu pilsoni, pievienojot noteiktā kārtībā apliecinātu tulkojumu valsts valodā.
  2. ja trešo valstu pilsoņa darbs Latvijas Republikā paredzēts saskaņā ar darba līgumu, iesniedz darba līguma vai tā projekta kopiju.

(Informācija ievietota 29.08.2016.)

Atpakaļ
Konsultācijas Rīgā
+371 25565098 (I-V 9:00-17:00)
+371 28612120 (I-V 9:00-17:00)

+371 67898343 (I-V 9:00-20:00)
Skype: PatverumsDM
Lāčplēša iela 75 - 1 B, Rīga
Konsultācijas reģionos
Latgale
+371 25723222
Kurzeme
+371 25719118
Vidzeme
+371 25719266
Zemgale
+371 25719588
Noderīgi

Pasākumu kalendārs
2019
Jūlijs 
POTCPSSv
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
 
First Steps in Latvia First Steps in Latvia
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu.
Turpinot izmantot mūsu vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Vairāk šeit. OK