Kādi tiesību akti jāievēro, lai Latvijas Republikā reģistrēta komercsabiedrība nodarbinātu trešo valstu pilsoni?

Viens no iemesliem, lai trešo valstu pilsonis, saņemtu uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā, ir nodarbinātība. Lai trešo valstu pilsonis Latvijā varētu būt nodarbināts uz darba līguma pamata, viņam/ai ir nepieciešams darba devējs, kurš plāno trešo valstu pilsoni nodarbināt. Latvijas Republikā tiesiskais regulējums ir vērsts uz iekšējā darba tirgus aizsardzību. Tāpēc, lai saņemtu uzturēšanās atļauju saskaņā ar Imigrācijas likuma 23. panta pirmās daļas 6.punktu, gan darba ņēmējam - trešo valstu pilsonim, gan darba devējam - Latvijas Republikā reģistrētai komercsabiedrība ir jāievēro noteikta procedūra, ko nosaka Imigrācijas likums, 2010. gada 21. jūnija Ministru kabineta noteikumi Nr.564 „Uzturēšanās atļauju noteikumi”, 2014. gada 28. janvāra Ministru kabineta noteikumi Nr.55 „Noteikumi par ārzemnieku nodarbināšanu”, 2010. gada 21. jūnija Ministru kabineta noteikumi Nr.550 „Noteikumi par ārzemniekam nepieciešamo finanšu līdzekļu apmēru un finanšu līdzekļu esības konstatēšanas kārtību” u.c. tiesību akti.

(Informācija ievietota 29.08.2016.)

Atpakaļ
Konsultācijas Rīgā
+371 25565098 (I-V 9:00-17:00)
+371 28612120 (I-V 9:00-17:00)

+371 67898343 (I-V 9:00-20:00)
Skype: PatverumsDM
Lāčplēša iela 75 - 1 B, Rīga
Konsultācijas reģionos
Latgale
+371 25723222
Kurzeme
+371 25719118
Vidzeme
+371 25719266
Zemgale
+371 25719588
Noderīgi

Pasākumu kalendārs
2019
Augusts 
POTCPSSv
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
First Steps in Latvia First Steps in Latvia
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu.
Turpinot izmantot mūsu vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Vairāk šeit. OK